Wat is... Rhassoul?

Het Rhassoul (of Rasul) ritueel is een Oosters ritueel om de huid diep te reinigen. De behandelingen vinden meestal plaats in een aparte Rhassoul ruimte of in een van de stoomcabines. In tegenstelling tot het Hammam ritueel waarbij je door een van de medewerkers gewassen wordt, behandel je bij het Rhassoul ritueel in feite jezelf.

Rhassoul

De Rhassoul behandeling begint door je helemaal in te smeren met klei. Deze klei heeft een peelende en ontgiftende werking en stimuleert de doorbloeding van de huid. Soms worden er verschillende kleisoorten gebruikt, bijvoorbeeld een fijnere kleisoort voor het gezicht. Vervolgens laat men de werkzame stoffen in de klei zijn werk doen in de warme en vochtige omgeving van een stoomcabine.

Nadat de klei voldoende is ingewerkt op de huid wordt deze weer afgespoeld en de huid licht gescrubt om de dode huidcellen los te maken. Tenslotte wordt de huid gevoed met een olie en kan je een kopje thee drinken terwijl de olie intrekt. Na afloop van een Rhassoul behandeling voelt de huid zeer zacht aan en is zij diep gereinigd. Een Rhassoul behandeling is een goede afsluiting van een dagje sauna of wellness omdat de voedende olie beter kan inwerken als ze niet meer wordt afgespoeld.